Samen Sterk in Speelheide (SSiS) heeft als doel een informeel en intergenerationeel buurtnetwerk te creëren.
Het initiatief is erop gericht te ontmoeten en elkaar te helpen. Het initiatief is er voor jong en oud, maar vooral ouderen hebben de speciale aandacht. Juist ook in een tijd waarin ouderen worden geacht langer zelfstandig te wonen en eenzaamheid op de loer kan liggen.

Activiteiten initiëren
Hoewel SSiS een bestuur heeft is het de bedoeling dat de wijk zelf met ideeën komt en die ook uitwerkt. Dus wil jij graag handwerken, tekenen, talen leren….. laat het dan weten. Als er meer mensen willen meedoen, kies je een dag en tijdstip en overleg je dat met het SSiS bestuur, waarna je gezellig aan de gang kunt gaan in ’t Voegske. Maar er kan natuurlijk ook samen gewandeld worden, of op stap worden gegaan met de scootmobiel of fiets.

Heb jij een onderwerp waarover je meer wilt weten of ben jij juist zelf een expert en wil je daar graag iets over vertellen, dan kan dat ook via het initiatief Samen Sterk in Speelheide.
Loop gerust binnen bij ’t Voegske voor een bakje koffie of thee, ook als er een clubje met een activiteit bezig is. Want zo kun je kijken of het ook iets voor jou is.

’t Voegske en Samen Sterk in Speelheide
De initiatiefnemers van wooncomplex Speelheiderhof zijn allen vanaf het begin betrokken geweest bij SSiS en staan achter het doel om te zorgen voor verbinding in de wijk. Zij dragen SSiS dan ook een warm hart toe. De eigenaren van de appartementen van het Speelheiderhof stellen de knusse buurthuiskamer in het complex ter beschikking aan SSiS. Samen Sterk in Speelheide kan hier alle werkdagen in de ochtend en middag terecht.
Voor het gebruik van de huiskamer betaalt SSiS een kleine maandelijkse vergoeding als bijdrage aan de kosten voor het openstellen van ’t Voegske (zoals energie, water, schoonmaak, boodschappen). Deze vergoeding wordt betaald uit de opbrengsten van het lidmaatschap van SSiS.

Nieuw idee of vragen?
Heb jij een activiteit die past bij Samen Sterk in Speelheide of wil je meer weten? Neem dan vooral contact op met Jolanda Vermeeren (jolanda0407@gmail.com) of Belinda van Merkerk (belindavanmerkerk@gmail.com).