Steeds meer mensen hebben niet de mogelijkheid erop uit te gaan door bijvoorbeeld leeftijd of gezondheid. Zelf met de auto rijden zit er vaak ook niet meer in en hierdoor moet een beroep worden gedaan op naasten of wordt de leefwereld beperkt.

Door ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Zo kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Denk hierbij aan bezoek aan de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook naar het weer op de koffie gaan bij iemand.

ANWB AutoMaatje Best is op 1 januari 2024 gestart in Best, en is een samenwerking tussen gemeente Best, Stichting Algemene Hulpdienst Best, ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Best. Het landelijke initiatief ANWB AutoMaatje is opgericht in 2015 en is op dit moment actief in 120 gemeenten in Nederland.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Best, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Best. De telefonist(e) van ANWB Automaatje Best koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hem/haar in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers.

Deelnemer worden?
Inwoners van Best die graag deelnemer willen worden bij ANWB AutoMaatje Best kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met ANWB AutoMaatje Best, 0499 770 136.

Vrijwilliger worden?
Inwoners van Best die graag vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Best kunnen contact opnemen met Ton Martens, coƶrdinator ANWB AutoMaatje Best, 06 4130 8544, automaatjebestcoordinator@gmail.com.