Het wordt kouder, dus het kan ook weer glad worden. Help dan mee om ongelukken te voorkomen door je stoep, het pad naar je voordeur en het pad voor je huis dat de postbode bewandelt sneeuwvrij te maken. Het beste maak je eerst een looppad sneeuwvrij en strooi je daarna pas zout. Veeg de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft. En help ook anderen, door bijvoorbeeld het stoepje van oudere buren mee te nemen.

Keukenzout is van voldoende kwaliteit voor het strooien van de eigen stoep en is makkelijk verkrijgbaar. Ter indicatie: 10 gram zout is voldoende voor het strooien van 1 m2 (1 kg zout is dus voldoende voor 100 m2 stoep).

De gemeente zorgt ervoor dat de belangrijkste fietspaden, hoofdwegen en de buurtontsluitingswegen goed begaanbaar zijn. Ook is er aandacht voor de gladheid bij de openbare gebouwen. De belangrijkste fietspaden en hoofdwegen worden het eerst gestrooid. In totaal strooit de gemeente op 110 kilometer aan rijwegen en 90 kilometer aan fietspaden. Daarvoor is 500 ton zout op voorraad.

Is het ergens toch nog glad op de route die de gemeente onderhoudt? Meld dit via de Fixi app. Of bel (ook bij spoed) met de gemeente via telefoonnummer 14 0499. Buiten werktijden krijgt u onze storingsdienst aan de telefoon. Zij staan in contact met de buitendienst.