Aan het nadenken over de aanschaf van een warmtepomp of over andere duurzaamheidsmaatregelen voor je woning? Dan is dit misschien iets voor jou.
Duurzaam verwarmen is de toekomst en op het gebied van warmtepompen zijn genoeg interessante ontwikkelingen te melden. Als onderdeel van het Duurzaam Avondje op donderdag 22 februari 20.00 uur presenteert WeHeat, een bedrijf met een productielocatie aan de Dieze in Best, een interessant nieuw warmtepompontwerp. De avond vindt plaats in de Lidwinakerk.

Het revolutionaire ontwerp van de warmtepomp is efficiënt in gebruik en prijstechnisch interessant. Er is bij het ontwerp ook rekening gehouden met circulair materiaalgebruik. Naast de presentatie van dit product, praten de deskundigen van Best Duurzaam de bezoekers van de avond bij over diverse actuele ontwikkelingen op de energiemarkt.

Subsidies en duurzaamheidsleningen
In deze periode spreekt de Eerste Kamer over het al dan niet afschaffen van de salderingsregeling voor zonnestroom. Blijven eigenaren van zonnepanelen ook in de toekomst subsidie krijgen voor de stroom die ze opwekken en niet zelf gebruiken? Wat valt er te verwachten van het overheidsbeleid op dit gebied? Denk aan subsidies voor de warmtepomp, isolerende maatregelen en duurzaamheidsleningen. Vast staat dat we de klimaatdoelen moeten halen en dat de energietransitie voor velen een zware financiële last is. De overheid zal het klimaatneutraal maken van Nederland zeker moeten blijven stimuleren. De techneuten van Best Duurzaam illustreren een en ander met een aantal rekenvoorbeelden.

Het Energieloket bij SNS bank voor specifieke vragen
Op 22 februari worden belangstellenden bijgepraat over diverse algemene thema’s. Aan het eind van de avond heb je een indruk van de betaalbaarheid van deze maatregelen. Omdat het bij iedere woning om maatwerk gaat en de keuze van apparatuur afhankelijk is van type woning en de warmtevraag (eventueel in combinatie met bestaande installaties), is het ook mogelijk om het tweewekelijkse Energieloket te bezoeken bij de SNS bank: de eerstvolgende keren zijn op zaterdag 17 februari van 9.30 uur tot 12.00 uur, en op zaterdag 2 maart van 09.30 tot 12.00 uur.

Aanmelden voor het duurzaam avondje van 22 februari kan via Best Duurzaam.
De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur.