Onze wijkgenoot Mirjam van Kemenade (Zevensprong 88) bakt op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 december van 11.00 – 17.00 uur oliebollen voor het goede doel. Hieronder lees je waarom.

Waarom ik meedoe aan Alpe d’HuZes

Op 18 september 2018 heeft mijn vader zijn tweede strijd tegen kanker verloren.  
In 2010 was hij reeds getroffen door darmkanker en na een stevig gevecht had hij de ziekte overwonnen, maar helaas openbaarde eind januari 2018 de ziekte zich wederom. Deze wedstrijd zou hij sowieso gaan verliezen en toch ging hij opnieuw de strijd aan, ondanks zijn angst voor sommige ingrepen. Ik had en heb nog steeds enorm veel respect en bewondering voor zijn doorzettingsvermogen en kracht. Ik heb toen diverse malen tegen hem gezegd dat ik niet weet of ik ook zo ver zou kunnen gaan.  

Daarom was mijn sportieve doel voor 2020 om mee te lopen tijdens Alpe d’HuZes. In eerste instantie was mijn doel om 1x de berg op te gaan, echter een teamcaptain van team Alpe Du Best zei tegen mij: “je mag de pijn best voelen” en daar heeft hij absoluut gelijk in, mijn vader had die keuze ook niet, dus nu ga ik zeker voor 2x. 

Helaas gingen de edities van 2020 en 2021 niet door vanwege het coronavirus, dus mijn sportieve doel is doorgeschoven naar 2022. Op donderdag 2 juni 2022, de verjaardag van mijn vader, ga ik naar boven. Inmiddels is mijn doel om voor 3x te gaan!

We kunnen Mirjam steunen bij haar actie om geld op te halen voor onderzoeken om de ziekte kanker de wereld uit te krijgen, door oliebollen bij haar te kopen. Je kunt Mirjam bellen op 06-42 12 48 37 om je bestelling te plaatsen. De oliebollen kun je dan afhalen zoals is afgesproken. Poedersuiker zit niet bij de bestelling inbegrepen, daarvoor moet je zelf nog zorgen.

Oliebollen (met of zonder krenten of een mix): 6 stuks voor 5 euro, 12 stuks voor 10 euro / Appelbeignets: 4 stuks voor 5 euro

Alle steun is welkom: groot of klein. Elke euro gaat volledig naar het KWF voor het doen van onderzoek.