Wat doet de gemeente eigenlijk? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Hoe heb je als inwoner invloed? En wat doet een raadslid nu precies? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook krijg je een training debatteren en ontmoet je lokale politici. Zo hoor je ervaringen uit de praktijk en maak je kennis met raadsleden.

  • De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten op woensdagen: 1 maart, 8 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april van 19.30 – 22.00 uur.
  • De cursus heeft plaats voor 25-30 personen.
  • Deelname is gratis.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten, interactieve werkvormen, presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici. De cursus vindt plaats in het gemeentehuis van Best. De cursus wordt verzorgd door ProDemos, het ‘Huis voor Democratie en Rechtsstaat’, uit Den Haag in samenwerking met de gemeenteraad van Best.

De cursus is zeer geschikt voor inwoners van de gemeente Best die willen weten hoe de lokale politiek werkt en hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook is de cursus interessant voor inwoners die erover nadenken om politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden kan via de website van de gemeente.