Het doel is 50-plussers op een laagdrempelige manier inzicht te geven in hun gezondheidssituatie aan de hand van allerlei metingen van kracht, conditie, evenwicht, stabiliteit, ogen, lenigheid, glucose, maar ook worden gesprekken gevoerd over goede voeding, levensvragen, zingeving en het belang van een sociaal netwerk.

De vitaliteitscheck wordt georganiseerd door Seniorenverenigingen KBO Best en PVGE Best, in samenwerking met de Diabetesvereniging, lokale zorgverleners (fysiotherapeuten, artsen, diëtist, buurtsport- en leefstijlcoach, opticien en tandarts), studenten én vrijwilligers van KBO-Brabant.

Vroegsignalering van een verhoogd valrisico

Ruim 60 deelnemers kunnen door over een slimme vloer met sensoren te lopen direct erachter komen of zij een laag, verhoogd of hoog valrisico hebben. De fysiotherapeut van de Smart Floor geeft advies over de opvolging. De opticien doet een oogdrukmeting, want slecht zicht is eveneens een belangrijke oorzaak van vallen. Balans van de deelnemers wordt door de aanwezige lokale fysiotherapeut gecheckt. Valpreventie is uitermate belangrijk, want elke vijf minuten belandt er in Nederland een 65-plusser op de eerste hulp na een valongeval.

Meedoen?

Je bent van harte welkom van 9.45-16.30 uur in Sportcomplex Naestenbest, Pr. Beatrixlaan 27 in Best.