Een bloeiende groene tuin is niet alleen mooi, maar ook goed voor natuur en klimaat. Op zaterdag 3 juni kun je bij de Milieustraat (De Dieze 26) tegels en klinkers inruilen voor gratis planten. Als inwoner van Best ontvang je bij het inleveren van 1 m² bestrating uit de tuin een waardebon van 5 euro (maximaal 6 waardebonnen per huishouden).

Waardebonnen voor groen
Je kunt deze waardebonnen tot en met vrijdag 30 juni inleveren voor mooie vaste planten bij Hornbach, Groencentrum de Mortelen, Bloemenshop Best en Pluk Bloemen.

Waarom doen?
Dieren zoals vogels en insecten hebben het zwaar in bebouwd gebied. De versteende omgeving biedt weinig voedsel, schuil- en nestmogelijkheden. Meer groen zorgt voor betere waterberging, een koeler dorp en meer biodiversiteit.

Nationaal kampioenchap tegelwippen
De gemeente Best doet mee met het NK tegelwippen. Wip tegels in je eigen voor-, achter-, of geveltuin. Wil je met de gemeente delen hoe jouw tuin verandert en groener wordt? Deel via social media je voor- en na-foto met de hashtag #NKTegelwippen0499 of stuur een e-mail naar: duurzaam@gembest.nl. En meld hier jouw aantal gewipte tegels.

Tot 31 oktober komen er verschillende acties.