Tot en met 31 december 2022 kun je met 60 euro korting een regenton naar keuze kopen bij Groencentrum de Mortelen, Hornbach, Karwei of Pets Place – Boerenbond. Dit kan met inlevering van een kortingsbon (zie hieronder). Maar: de actie is een groot succes en dus geldt op=op. Het initiatief voor deze actie komt van de gemeente Best, die dan ook meebetaalt aan je regenton.

De gemeente vindt het belangrijk dat regenwater wordt gebruikt om riolen na hevige buien niet te overbelasten en regenwater te gebruiken voor het water geven van planten in de tuin en binnen, of bijvoorbeeld voor het wassen van de ramen of de auto. Het gebruik van regenwater bespaart bovendien kostbaar drinkwater.

Het sluit verder mooi aan bij de plannen van het kabinet om het drinkwaterverbruik van consumenten en bedrijven de komende jaren met 20 procent omlaag te brengen. Dat is volgens minister Mark Harbers (Waterstaat) nodig vanwege de bevolkingsgroei en een toenemend tekort aan schoon drinkwater. Bovendien is zojuist bekend geworden dat drinkwater vanaf 2023 tussen de 20 en 50 euro duurder gaat worden.

Gemeente Best betaalt mee aan je regenton

Op vertoon van een ingevulde kortingsbon (JPG, 747.4 kB) bij de hierboven genoemde bedrijven uit Best kun je een regenton naar keuze met korting kopen. 1 ton per huishouden. De korting wordt meteen verwerkt..

  • De actie loopt vanaf maandag 28 november t/m zaterdag 31 december, maar op=op
  • Deelnemende winkels zijn: Groencentrum de Mortelen, Hornbach, Karwei en Pets Place – Boerenbond (alleen de filialen in Best)