Op donderdag 31 maart 19.00-21.00 uur gaat de gemeente het voorlopig ontwerp van de omgeving rondom de school presenteren aan de buurt. Locatie: de basisschool. De uitnodiging van de gemeente hiervoor volgt nog.

Tijdens deze avond wil de gemeente, naast de presentatie, nog het volgende aan de wijk voorleggen:

  • Verbeteroptie uitdunning van de bomen naast het fietspad aan de Haasje Over: Het fietspad krijgt een afsplitsing naar de fietsparkeerruimte langs de lokalen van de school, parallel aan het fietspad. Hiervoor moeten enkele bomen wijken. Maar eventueel kan ook een aantal bomen méér worden gesnoeid zodat de resterende bomen meer groeimogelijkheden krijgen. De gemeente laat hier de keuze aan, met name, de bewoners van Haasje Over.
  • Stoep Landveroveren aan oostzijde: behouden of vervangen door groen? De stoep aan de rechterkant richting het benzinestation (dus de wijk uit) zou kunnen worden vervangen door alleen maar groen. De stoep aan de linkerkant (met daaraan het hondentoilet) blijft behouden. De gemeente geeft de bewoners van De Speelheide de keuze om óf de stoep aan de rechterkant zo te laten óf te vervangen door groen.
  • Draagvlak voor het convenant waarbij het parkeren op eigen terrein van de school mogelijk kan komen te vervallen. Afhankelijk van de status van het convenant is er de mogelijkheid deze dan te ondertekenen (door gemeente, school, Korein en de werkgroep vanuit de wijk waarmee de plannen voor de omgeving rondom de school zijn besproken). De school moet vanwege de grootte in principe twaalf parkeerplekken op de speelplaats realiseren. Naar aanleiding van een parkeeronderzoek dat in december is uitgevoerd, blijkt dat er voldoende parkeerplekken zijn in een straal van 150 meter om de school. Bovendien worden er vlak bij de school acht nieuwe parkeerplekken gerealiseerd die door wijk en school kunnen worden gebruikt. Hiermee zijn er voldoende parkeerplekken vlak bij school voor de haal- en brengmomenten, mits het personeel van de school en Korein parkeren op de parkeerplekken aan de Springtouw.

Afsluitend kun je deze avond het meest actuele/voorlopig gebouwontwerp zien.