Hartslag Best heeft in delen van De Speelheide een folder verspreid waarin wordt gevraagd of iemand in dat deel van de wijk een geschikte plek (=zichtbaar vanaf de straat) beschikbaar stelt om een AED te plaatsen. Er is in de Haktol een AED aanwezig, maar die hangt in een andere 6 minuten zone dan de zone waar eigenlijk nog een AED moet komen te hangen. De nog niet afgedekte zone beslaat: Steltlopen, Krijgertje, Pinkelbergen, Diabolo, Jagerbal en Hinkelbrits.

Afgelopen jaar is in Best twintig keer een AED gebruikt bij iemand met een hartstilstand. De AED’s kunnen dag en nacht gebruikt worden om iemand te reanimeren. De AED hangt bv. aan de buitenmuur van een huis, schuur, garage of carport, en is daarom makkelijk bereikbaar voor een hulpverlener.

Stichting Hartslag Best kan de AED kosteloos plaatsen. En door een tweede AED in de wijk valt heel De Speelheide binnen een 6 minuten zone van een AED.

Aanmelden of toch eerst meer informatie? Neem contact op met Paul Verheijen; e-mailadres: penningmeester@hartslagbest.nl