Op donderdag 6 april kun je bij Bestwijzer (Zonnewende 173) je bloedsuiker laten controleren. Met een eenvoudige vingerprik wordt het glucosegehalte in je bloed gemeten. Je kunt tussen 09.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 18.00 uur binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig.

Belangrijk voor je gezondheid

Een goed suikergehalte in je bloed is belangrijk voor je gezondheid. Door te veel glucose (suiker) in het bloed werkt het lichaam niet goed en dit kan schade aanrichten. Mensen met diabetes hebben te veel glucose in hun bloed. Complicaties door (onbehandelde) diabetes zijn groot en soms ook levensbedreigend. Gezond eten en voldoende bewegen, verkleinen het risico op diabetes.

Laat regelmatig uw bloedsuiker meten

Mensen met diabetes hebben veel dorst, moeten veel plassen, zijn moe en hebben last van hun ogen. Deze klachten ontstaan vaak geleidelijk. Maar niet iedereen met diabetes heeft deze klachten. Daardoor merken sommigen niet –of te laat– dat ze diabetes hebben. Het is dan ook belangrijk dat je regelmatig je bloedsuikergehalte laat meten en dat je let op je eet- en drinkgewoonten. 

Ga voor meer informatie naar de website van Diabetesvereniging Nederland.