Door de hoge energieprijzen is het misschien de moeite waard om te kijken naar duurzame alternatieven waardoor minder gas wordt verbruikt. Je kunt je woning bijvoorbeeld verwarmen met een airco. Op donderdag 23 februari organiseert Best Duurzaam een informatieavond over dit onderwerp.

Een airco met een buitenunit kan soms ook omgedraaid worden: hij haalt dan de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht ín de woning. Het type warmtepomp is dan dus een lucht-luchtwarmtepomp. De airco verwarmt alleen de ruimte waarin een binnenunit is geplaatst (aan de muur of op de vloer). De airco is iets goedkoper dan andere warmtepompen. Bij kleine woningen kan dit soort lucht-luchtwarmtepompen een groot deel van de verwarming verzorgen. Het is vooral handig als je veel van huis bent en alleen af en toe een ruimte snel wilt opwarmen. In grotere woningen kun je de airco gebruiken als bijverwarming, op bijvoorbeeld een werkkamer.

Duurzaam Wonen Advies
Op donderdag 23 februari vertelt Gerrit Muller over de algemene, voor iedereen geldende, uitgangspunten. Specifieke vragen over je eigen woning kun je bespreken tijdens een Duurzaam Wonen Advies. Een adviseur van Best Duurzaam komt dan bij jou thuis om te kijken naar je woningtype, de manier van verwarmen en isoleren en de eisen waaraan een warmtepomp in jouw specifieke situatie moet voldoen. Het Duurzaam Wonen Advies is voor leden van Best Duurzaam, lid worden kan via de website en kost 10 euro per jaar.
De informatiebijeenkomst is een mooie, algemene voorbereiding op dit Duurzaam Wonen Advies.

Locatie informatieavond
De informatieavond wordt gehouden in de Lidwinakerk. De koffie staat vanaf 19.30 uur klaar en de presentatie begint om 20.00 uur. Graag vooraf aanmelden. De toegang is gratis.