Tijdens de Nationale Klimaatweek is er veel aandacht voor het klimaatbestendiger maken van Nederland. Jij kunt ook jouw steentje bijdragen. Verdwijnt het regenwater nog direct via de regenpijp in het riool en wil je regenwater liever nuttig inzetten, koop dan tussen maandag 28 november en zaterdag 31 december een regenton. De gemeente betaalt een deel van de aanschafprijs.

Het water kun je gebruiken om de planten (binnen of buiten) water te geven of om bijvoorbeeld de ramen te wassen. Dit bespaart kostbaar drinkwater. Doordat er minder regenwater rechtstreeks het riool inloopt, voorkom je bovendien overstromingen.

Eind november staat in Groeiend Best en op de website van de gemeente hoe je gebruik kunt maken van deze regentonactie. De regenton van je keuze kan met korting worden gekocht bij Groencentrum De Mortelen, Hornbach, Karwei of Pets Place – Boerenbond (let op: Het assortiment kan per deelnemend bedrijf verschillen).

Wil je een e-mail ontvangen zodra er meer bekend is over de regentonactie? Meld je aan voor de nieuwsbrief Duurzaam Best. Je ontvangt dan als eerste bericht over de actie. Want: op = op.